Ondernemingsprofiel

Met een jaaromzet van ongeveer 5,9 miljard CHF (4,8 miljard EUR/6,5 miljard USD) in het boekjaar 2013/14 is het in Zürich gevestigde Barry Callebaut 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. Het bedrijf heeft meer dan 50 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 9.300 medewerkers.

Barry Callebaut levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedselproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. De twee globale merken die in de behoeften van deze klanten voorzien zijn Callebaut® en Cacao Barry®.

Barry Callebaut is de wereldleider in chocolade- en cacao-innovaties en biedt een brede waaier aan diensten op het gebied van productontwikkeling, verwerking, opleiding en marketing. Kostenbeheersing is een belangrijke reden waarom internationale en lokale voedselproducenten met Barry Callebaut samenwerken. Barry Callebaut zet zich in voor een duurzame cacaoproductie via zijn Cocoa Horizons-initiatief om de toekomstige cacaobevoorrading te garanderen en de levensomstandigheden van de boeren te verbeteren.

Marktleider

Barry Callebaut werd in 1996 opgericht door de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. Sindsdien is Barry Callebaut geëvolueerd van een leverancier van industriële en speciale chocolade voor industriële en ambachtelijke klanten naar een leverancier van geïntegreerde oplossingen voor de hele voedingsindustrie. Het bedrijf is georganiseerd in regio's en levert aan twee verschillende klantsegmenten – enerzijds industriële voedselproducenten en anderzijds ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade (zoals chocolatiers, banketbakkers en bakkers en ook restaurants, hotels en cateringbedrijven).

Voorkeurspartner van de hele voedingsindustrie

Barry Callebaut produceert al meer dan 150 jaar chocolade- en cacaoproducten. Het is het enige volledig geïntegreerde chocoladebedrijf dat elke stap beheerst, van de inkoop van de cacaobonen tot het afgewerkte chocoladeproduct. Barry Callebaut levert diensten aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedselproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van onze producten. De afgelopen jaren heeft het bedrijf langlopende leveringsovereenkomsten afgesloten met 4 van de 5 toonaangevende suikerwarenfabrikanten uit de wereldtop. Barry Callebaut heeft duidelijk naam gemaakt als voorkeursleverancier van de hele voedingsindustrie.

Innovatie

Onze gespecialiseerde teams voor onderzoek en ontwikkeling lopen voorop in de trends in de chocolade-industrie. Wij lanceren voortdurend nieuwe producten die voldoen aan de groeiende vraag van de consumenten naar superieure en gezondere smaakervaringen. Dankzij onze innovaties kunnen consumenten toegeven aan hun trek in zoetigheid en toch zorg dragen voor hun gezondheid.

Geografische expansie

Barry Callebaut blijft zijn wereldwijde aanwezigheid uitbreiden. In de afgelopen jaren heeft de Groep zich gevestigd in snelgroeiende markten zoals Oost-Europa, Azië-Pacific, Centraal- en Zuid-Amerika. Tegelijkertijd hebben we ons bestaande productienetwerk in West-Europa en Noord-Amerika geoptimaliseerd. Op die manier kan Barry Callebaut dicht bij de klanten produceren en de wereldwijde groeikansen ten volle benutten.

Kerncijfers van de Groep voor het boekjaar 2013/14

 

 

Wijziging

(in %)

2013/14

2012/13

Verkoopvolume

ton

11,8

1.716.766

1.535.662

Omzet

milj. CHF

20,1

5.865,9

4.884,1

Bedrijfswinst (EBIT)

milj. CHF

21,4

 

416,2

342,9

Nettowinst

milj. CHF

14,5

255,0

222,8

Aantal personeelsleden

   

9.319

8.658