Ondernemingsprofiel

De Barry Callebaut Group met hoofdkantoor in Zürich, in Zwitserland, is 's werelds toonaangevende fabrikant van chocolade en cacao van hoge kwaliteit. Wij zijn de kern en de motor van de chocolade- en cacaoindustrie en het is onze missie om nummer één in alle aantrekkelijke klantensegmenten te worden. Wij richten ons tot bedrijven, zijn volledig geïntegreerd en bekleden een sterke positie in de landen waar de cacao vandaan komt.

Barry Callebaut
 • telt meer dan 9.000 medewerkers in meer dan 30 landen,
 • heeft meer dan 50 productievestigingen,
 • genereert een jaaromzet van ongeveer 6,2 miljard CHF (5,6 miljard EUR / 6,6 miljard USD),
 • bezit alle competenties voor het creëren van verfijnde chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samenstellingen.

Wij geven vorm aan de wereld van chocolade en cacao!

1 van de 5 chocolade- en cacaoproducten die wereldwijd worden geconsumeerd, heeft ingrediënten van Barry Callebaut

Als business-to-businessbedrijf levert de Barry Callebaut Group aan de hele voedingsindustrie, van industriële en lokale voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven.

Onze ingrediënten zitten in één op de vijf chocolade- en cacaoproducten die wereldwijd worden geconsumeerd.

Barry Callebaut is de voorkeurpartner voor inkoop van chocolade en 's werelds grootste leverancier van gourmetproducten en chocoladespecialiteiten onder de twee internationale merken Callebaut®  en Cacao Barry®

Read more

Wij zijn aanwezig in alle fases van de waardeketen van industriële chocolade

De Barry Callebaut Group beheerst elke fase in de waardeketen, van de inkoop van grondstoffen tot de productie van de fijnste chocolade.

Omdat wij geen cacaoplantages in eigendom hebben, kopen wij onze belangrijkste grondstof, de cacaobonen, direct in bij de gevestigde coöperatieven, agenten en overheidsinstanties in de landen waar de cacao vandaan komt.

Om prijsfluctuaties van de grondstoffen op te vangen, is het merendeel van onze bedrijfsvoering gebaseerd op een systeem van de kostprijs plus winstopslag, zodat de kosten voor de grondstoffen direct aan de cliënt.

De kern en motor van de chocolade- en cacaoindustrie

De Barry Callebaut Group is 's werelds toonaangevende fabrikant van kwalitatief hoogwaardige chocolade en cacao. Wij leveren aan de hele voedingsindustrie. Als voorkeurpartner bieden wij op maat gemaakte oplossingen - van de cacaoboon tot het fijnste chocoladeproduct. Onze duidelijke focus is gericht op twee belangrijke doelgroepen: voedingsproducenten en ambachtelijke gebruikers. Door voor beide segmenten een gedifferentieerde strategie te volgen, dragen wij bij aan hun succes. Dat is de reden waarom onze klanten Barry Callebaut waarderen als een sterke en innovatieve partner.

Ambitieuze groeistrategie gebaseerd op vier pijlers

Barry Callebaut streeft ernaar om de wereldmarkt van chocolade te overtreffen. Onze ambitieuze groeistrategie is gebaseerd op vier pijlers:

 • Expansie
 • Innovatie
 • Kostleiderschap
 • Duurzame cacao

Expansie

We streven ernaar om ons bedrijf op basis van drie groeifactoren uit te breiden:

Opkomende markten:

Wij versterken niet alleen onze positie op de belangrijkste markten van West-Europa en Noord-Amerika, maar wij willen ook inspelen op het groeipotentieel van de opkomende markten.

Uitbesteden & partnerschappen:

Essentiële onderdelen van onze bedrijfsstrategie zijn het toepassen van bestaande outsourcingvolumes en strategische partnerschappen en het sluiten van verdere outsourcingcontracten met internationale en lokale voedingsproducenten.

Gourmet & Specialties:

Wij willen de groei van onze Gourmet-activiteiten verder versnellen.

Expansie
Expansie

Innovatie

Wij worden binnen de sector gezien als dé referentie voor innovaties. Vanuit onze internationale innovatiecentra richten wij ons op het ontwikkelen van unieke mogelijkheden en expertise vier ontdekkingsgebieden:

 1. Cacaowetenschap
 2. Authenticiteit & toelaatbaarheid
 3. Structuur, textuur, sensorisch
 4. Nieuwe procestechnologie

Deze gebieden bieden ons een concurrentievoordeel wanneer wij nieuwe producten en toepassingen ontwikkelen. Bovendien helpen zij ons om vorm te geven aan de trends binnen de sector, te anticiperen en de consument meer meerwaarde te bieden.

 

Innovatie
Innovatie

Kostleiderschap

Kostleiderschap is een sleutelelement van ons concurrentievermogen en een van de redenen - naast degelijke expertise en de bekende kwaliteit - waarom vele klanten de keuze hebben gemaakt om hun productie aan ons uit te besteden.

Wij streven voortdurend naar een verbetering van onze prestaties. Dit doen wij met verbetering van de technologie, schaalvergroting, optimalisatie van productstromen, uitstekende inkoopmogelijkheden en een strakke kostenbeheersing.

Kostleiderschap
Kostleiderschap

Duurzame cacao

Wij zetten ons al jarenlang in voor duurzaamheid omdat wij geloven dat de toekomst van onze sector afhangt van in hoeverre wij de cacaoteelt niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, meer levensvatbaar en aantrekkelijk kunnen maken voor de cacaoboeren. Wij zijn van mening dat de cacaoproductie slechts duurzaam zal zijn als de boeren een billijk inkomen verdienen, zich bezighouden met verantwoorde arbeidspraktijken, het milieu beschermen en zij kunnen voorzien in de basisbehoeften van hun gezin, zoals gezondheidszorg en onderwijs.

Onze 'duurzame cacao'-aanpak legt zich vooral toe op productiviteit en de gemeenschappen, net als de Cocoa Action-strategie van de sector.

 

 

Duurzame cacao
Duurzame cacao

Kerncijfers - boekjaar 2014/15

Verkoopvolume

1.794.782 ton

Omzet

CHF 6.241,9 mln.

Bedrijfsresultaat (EBIT)

CHF 414,8 mln.

Totaal aantal medewerkers

>9.000

Totaal aantal fabrieken

53