Ondernemingsprofiel

De Barry Callebaut Groep met hoofdkantoor in Zurich (Zwitserland) is ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige cacao- en chocoladeproducten. Wij zijn de kern en de motor van de chocoladeindustrie en het is onze missie om de nummer één in alle aantrekkelijke klantensegmenten te zijn. Wij richten ons tot bedrijven, zijn volledig geïntegreerd en bekleden een sterke positie in de landen waar de cacao vandaan komt.

Barry Callebaut

  • telt meer dan 12,000 medewerkers in meer dan 40 landen,
  • heeft ongeveer 60 productievestigingen,
  • genereert een jaaromzet van circa 7.3 mrd. CHF (6.5 mrd. EUR/7.4 mrd. USD),
  • Bezit alle competenties voor het creëren van fijne cacao- en chocoladeproducten – van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samenstellingen.

Wij geven vorm aan de wereld van cacao en chocolade!

Barry Callebaut Chocolate
Barry Callebaut

In 25% van de cacao- en chocoladeproducten die wereldwijd worden geconsumeerd zitten ingrediënten van Barry Callebaut

Als business-to-businessbedrijf levert de Barry Callebaut Groep aan de hele voedingsindustrie, van industriële en lokale voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven.

Onze ingrediënten zitten in één op de vier cacao- en chocoladeproducten die wereldwijd worden geconsumeerd. Barry Callebaut is de voorkeurpartner voor de inkoop van chocolade en ’s werelds grootste leverancier van gourmetproducten en chocoladespecialiteiten onder de twee internationale merken Callebaut® en Cacao Barry®.

Wij zijn aanwezig in alle fasen van de waardeketen in de internationale chocoladeindustrie

De Barry Callebaut Groep beheerst elke fase van de waardeketen – van de inkoop van grondstoffen tot de productie van de fijnste chocolade.

Omdat wij zelf geen cacaoplantages bezitten, kopen wij onze belangrijkste grondstof, de cacaobonen, direct in bij de gevestigde coöperatieven, de agenten en overheidsinstanties in de landen waar de cacao vandaan komt.

Om schommelingen in de grondstofprijzen op te vangen is het merendeel van onze bedrijfsvoering gebaseerd op een systeem van kostprijs plus winstopslag, zodat wij prijswijzigingen direct kunnen doorrekenen aan onze klanten.

Onze visie en waarden

Onze vijf kernwaarden – klantgerichtheid, passie, ondernemerschap, teamgeest en integriteit – er zijn stevig verankerd in het handelen van de Barry Callebaut Groep.

Onze strategie

De kern en motor van de cacao- en chocoladeindustrie

De Barry Callebaut Groep is ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige cacao- en chocoladeproducten. Wij leveren aan de hele voedingsindustrie. Als voorkeurpartner bieden wij oplossingen op maat aan – van cacaobonen tot het fijnste chocoladeproduct. Ons bedrijf richt zich tot twee belangrijke doelgroepen: voedingsproducenten en ambachtelijke chocoladegebruikers. Door voor beide segmenten een gedifferentieerde strategie te volgen, dragen wij bij tot hun succes. Daarom waarderen onze klanten Barry Callebaut als een sterke en innovatieve partner.

Een ambitieuze groeistrategie, gebaseerd op vier pijlers

Barry Callebaut streeft ernaar om de internationale chocolademarkt te overtreffen. Deze ambitieuze groeistrategie steunt op vier pijlers:

·         expansie

·         innovatie

·         kostenbeheersing

·         duurzaamheid

Expansie

Wij streven naar expansie van ons bedrijf op basis van drie groeifactoren:

Opkomende markten:

Wij versterken niet alleen onze positie in de belangrijkste markten van West-Europa en Noord-Amerika, maar willen ook inspelen op het groeipotentieel van de opkomende markten.

Uitbesteden & partnerschappen:

Essentiële onderdelen van onze bedrijfsstrategie zijn het toepassen van bestaande outsourcingcontracten en strategische partnerschappen en het sluiten van verdere outsourcingcontracten met internationale en lokale voedingsproducenten.

Gourmet & specialiteiten:

Wij willen de groei in onze gourmetactiviteiten en specialiteiten verder versnellen.

Expansie
Expansie

Innovatie

Door onze innovatie in onze gourmetmarkten en doordat wij samen met onze industriële klanten nieuwe producten creëren, zijn wij dé referentie voor innovaties in de chocolade- en cacaomarkt. Daarom zal een pijplijn die goed is gevuld met producten met toegevoegde waarde blijven zorgen voor groei, waardoor onze winstmarge stijgt. Vanuit onze internationale innovatiecentra leggen wij ons toe op het ontwikkelen van unieke mogelijkheden en expertise in vier ontdekkingsgebieden:

1.    Cacaowetenschap

2.    Authenticiteit & toelaatbaarheid

3.    Structuur, textuur, sensoriek

4.    Nieuwe procestechnologie

Deze gebieden bieden ons een concurrentievoordeel wanneer wij nieuwe producten en toepassingen ontwikkelen. Bovendien helpen zij ons om vorm te geven aan trends binnen de sector, te anticiperen en onze klanten meerwaarde te bieden.

Innovatie
Innovatie

Kostenbeheersing

Kostenbeheersing is een belangrijke reden waarom vele klanten hun productie aan ons uitbesteden. Wij streven voortdurend naar meer efficiëntie. Dat doen wij door verbetering van de technologie, schaalvergroting, optimalisatie van productstromen, uitstekende inkoopmogelijkheden en een strak kostenbeheer.

Kostleiderschap
Kostleiderschap

Duurzaamheid

Wij zetten ons al jarenlang in voor duurzaamheid. Onze aanpak is vooral gericht op productiviteit en het ontwikkelen van de gemeenschappen in de landen waar onze cacao vandaan komt. Om nog meer duurzaamheid na te streven, zullen wij de komende jaren niet alleen streven naar duurzame cacao, maar ook naar duurzame chocolade, en daarbij duurzaamheidsdoelen stellen voor elk ingrediënt van onze chocolade.

 

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Kerncijfers voor het boekjaar 2018/19

Verkoopvolume

2,139,758 ton

Omzet

7,309.0 mln. CHF

Bedrijfsresultaat (EBIT)

601.2 mln. CHF

Totaal aantal medewerkers

~ 12,000

Aantal productievestigingen

62

Get in Touch

Your Barry Callebaut Group Contacts

Claudia Pedretti
Head of Investor Relations
+41 43 204 04 23
Korneel Warlop
Senior Corporate Communication Manager EMEA
+32 47592 2240
Christiaan Prins
VP, Corporate Communications
+41 43 204 03 76
Nor Badron
Corporate Communications Director, Asia Pacific
+65 6486 7200