Barry Callebaut in één oogopslag

Barry-callebaut-Presentatie

Barry Callebaut in één oogopslag

De Barry Callebaut Groep, met hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland, is de grootste producent van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten ter wereld en beheerst elke stap in de waardeketen, van de inkoop van grondstoffen tot de productie van de fijnste chocolade. Wij zijn het hart en de motor voor de chocolade- en cacao-industrie en het is onze missie om nummer één in alle aantrekkelijke klantensegmenten te worden. Wij richten ons tot bedrijven, zijn volledig verticaal geïntegreerd, bekleden een sterke positie in de landen waar de cacao vandaan komt en hebben een unieke wereldwijde voetafdruk.

Dit is Barry Callebaut - Wij geven vorm aan de wereld van chocolade en cacao!

 • We hebben meer dan 13.000 mensen in dienst in meer dan 40 landen
 • Wij tellen wereldwijd meer dan 65 productievestigingen en 26 CHOCOLATE ACADEMYTM Centers
 • We genereerden in boekjaar 2022/23 een jaaromzet van ongeveer CHF 8,5 miljard
 • We hebben alle competenties voor het creëren van verfijnde chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samenstellingen.
 • Met zijn meer dan 175 jaar aan chocolade-erfgoed heeft de Barry Callebaut Groep een ongeëvenaarde mix van expertise op het gebied van cacao en chocolade.
 • Met een uitgebreide portefeuille van merken en producten bedienen we drie belangrijke groepen klanten:
  • Voedsel- en drankproducenten: Wereldwijde, regionale en lokale voedselproducenten gebruiken de chocolade- en cacaoproducten van Barry Callebaut als ingrediënten in hun consumentenproducten.
  • Artisans & chefs: Professionele gebruikers, zoals chocolatiers, patissiers, bakkerijen, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven, vertrouwen op de kwaliteitschocoladeproducten van Barry Callebaut en op de handige, kant-en-klare en verkoopklare producten die onder verschillende gastronomische merken worden aangeboden.
  • Vending & Beverages: De verschillende drankenmerken van Barry Callebaut bieden een rijke variëteit aan chocolade-, cacao- en cappuccinomixen voor de verkoop aan zijn wereldwijde klantenkring in de verkoopbranche.

Visie en Waarden van de Barry Callebaut Groep

Onze visie

Barry Callebaut is het hart en de motor voor de chocolade- en cacaoindustrie

Onze waarden

Alles wat we doen is geworteld in onze vijf kernwaarden: klantgerichtheid, passie, ondernemerschap, teamgeest en integriteit. Wij geloven in het spreekwoord "wie goeddoet, goed ontmoet". Dit komt ook tot uiting in het feit dat bijna de helft van ons dividend de Jacobs Foundation steunt, die zich inzet voor onderwijs en de toekomst van jongeren.

Customer focus - Barry Callebaut

 

Klantgerichtheid

Onze klanten zijn de reden voor ons bestaan. We zijn er trots op dat we ze succesvol maken - met prachtige producten, een onverslaanbare ervaring op het gebied van dienstverlening en hoge kwaliteit.

 

Passie

We zijn verenigd door onze passie voor chocolade en cacao en willen elke dag ons best doen. We willen graag onze kennis delen en anderen inspireren met ons enthousiasme.

Passion - Barry Callebaut
Entrepreneurship - Barry Callebaut

 

Ondernemerschap

We willen altijd een stapje voor zijn. We nemen persoonlijk initiatief om nieuwe trends, nieuwe producten, nieuwe oplossingen, nieuwe markten of nieuwe manieren van zakendoen te verkennen.

 

Teamgeest

Onze mensen zijn het geheim van ons succes. Wij zetten ons in om een omgeving te creëren waarin we het beste uit onszelf kunnen halen, ideeën kunnen delen en samen kunnen werken.

Team Spirit - Barry Callebaut
Integrity - Barry Callebaut

 

Integriteit

Respect voor al onze stakeholders, ongeacht ras, geslacht of geloofsovertuiging, ligt aan de basis van al onze relaties. We handelen als eerlijke, betrouwbare en open-minded leden van ons wereldwijde team.

Onze strategie

Ambitieuze groeistrategie gebaseerd op vier pijlers

Barry Callebaut streeft er voortdurend naar om de wereldmarkt van chocolade en cacao te overtreffen. Onze ambitieuze groeistrategie is gebaseerd op vier pijlers:

Expansie

We streven ernaar om ons bedrijf op basis van drie belangrijke groeifactoren uit te breiden:

 • Opkomende markten:

Naast het stimuleren van onze groei in de belangrijkste markten van West-Europa en Noord-Amerika, willen we onze aanwezigheid in de veelbelovende opkomende markten verder versterken.

 • Uitbesteden & partnerschappen:

Essentiële onderdelen van onze bedrijfsstrategie zijn het toepassen van bestaande outsourcingvolumes en strategische partnerschappen en het sluiten van verdere outsourcingcontracten met internationale en lokale voedingsproducenten.

 • Gourmet & Specialties:

We willen onze positie op de markt voor Gourmet & Specialties wereldwijd verder uitbreiden en consolideren.

Innovatie

We leiden de ontwikkeling van de chocolade- en cacaomarkt door innovatie in onze wereldwijde Gourmet-merken en in cocreatie met onze industriële partners. Onze marktinzichten van over de hele wereld worden samengebracht met onze diepgaande R&D-expertise op gebieden als structurering, sensorische beleving, het verlagen van het suikergehalte, cacaowetenschap en -verwerking. Op deze basis zal een rijk proces aan waardetoevoegende producten en diensten de margecreërende groei blijven stimuleren.

Vanuit onze internationale innovatiecentra richten wij ons op het ontwikkelen van unieke mogelijkheden en expertise.

innovation-3d printing
Barry Callebaut's new Global Distribution Centre in Lokeren

Kostleiderschap

Kostleiderschap is een sleutelelement van ons concurrentievermogen en een van de redenen – naast diepgaande expertise en de erkende kwaliteit – waarom vele klanten de keuze hebben gemaakt om hun productie aan ons uit te besteden.

Wij streven er voortdurend naar om onze prestaties te verbeteren. Dit doen wij door middel van technische verbeteringen, schaalvergroting, optimalisatie van productstromen, uitstekende inkoopmogelijkheden en een strakke kostenbeheersing in de gehele waardeketen.

Duurzaamheid

Wij zetten ons al jarenlang in voor duurzaamheid, omdat wij geloven dat de toekomst van onze sector afhangt van het vermogen om de cacaoteelt niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst meer levensvatbaar en aantrekkelijk te maken voor de cacaoboeren. Wij zijn ook een bedrijf met een doel en wij zijn van mening dat het bedrijfsleven kennis en middelen moet herinvesteren in de gemeenschappen waarin het actief is. "Forever Chocolate", een beweging die we in november 2016 hebben gelanceerd, is ons plan om van duurzame chocolade de norm te maken.

In mei 2023 presenteerden we een reeks aangescherpte doelstellingen voor Forever Chocolate. Barry Callebaut gebruikt de aangescherpte doelstellingen als springplank om zijn horizon uit te breiden tot na 2025. Met de nieuwe meetbare doelstellingen voor 2030 en daarna zet de Groep zich in om systemische veranderingen op lange termijn te stimuleren voor een duurzame cacaotoeleveringsketen, met de steun van haar klanten en ten voordele van alle stakeholders.

Duurzaamheid Barry Callebaut

Geografische splitsing

Barry Callebaut is verdeeld in verschillende regio's: West-Europa, Centraal- en Oost-Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië-Pacific, Midden-Oosten en Afrika. Over de wereldwijd beheerde business Global Cocoa wordt afzonderlijk gerapporteerd, zoals een regio.

Barry Callebaut bedient verschillende klantensegmenten - van wereldwijde en lokale levensmiddelenfabrikanten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade - via drie verschillende productgroepen: Food Manufacturers Products, Cocoa Products en Gourmet & Specialties Products.

In totaal had Barry Callebaut tegen het einde van het boekjaar 2022/23 wereldwijd 66 fabrieken en verkocht het zijn producten aan 138 landen.

Key figures fiscal year 2022/23

Verkoopvolume 2.280.925 ton
Omzet CHF 8.470,5 mln.
Bedrijfsresultaat (EBIT, recurring) CHF 659,4 mln.
Totaal aantal medewerkers >13.000
Totaal aantal fabrieken 66

Wij kopen een vijfde van alle cacaobonen die wereldwijd worden geproduceerd, en creëren hiermee zalige chocolade & cacao momenten

Als business-to-business bedrijf levert de Barry Callebaut Groep aan de hele voedingsindustrie, van industriële en lokale voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven.

Wij zijn in staat om onze klanten producten en diensten met toegevoegde waarde te leveren die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de markt, vooruitlopend op trends en tegen een concurrerende prijs.

Wij zijn ook 's werelds grootste leverancier van gourmet chocolade en specialiteiten producten. Aan alle wensen van onze Gourmet klanten worden voldaan door onze wereldwijd beschikbare merken Callebaut®,Cacao Barry®,Carma®Mona Lisa®, de decoratie specialist.

Wij zijn aanwezig in alle fases van de waardeketen van industriële chocolade

De Barry Callebaut Groep beheerst elke fase in de waardeketen, van de inkoop van grondstoffen tot de productie van de fijnste chocolade.

Omdat wij geen cacaoplantages in eigendom hebben, kopen wij onze belangrijkste grondstof, de cacaobonen, direct in bij de gevestigde coöperatieven, agenten en overheidsinstanties in de landen waar de cacao vandaan komt.

Om prijsfluctuaties van de grondstoffen op te vangen, is het merendeel van onze bedrijfsvoering gebaseerd op een systeem van de kostprijs plus winstopslag, zodat de kosten voor de grondstoffen direct aan de consument worden doorberekend.

Barry Callebaut uniek is gepositioneerd in industriële chocolade- en cacaomarkten

Met zijn meer dan 175 jaar aan chocolade-erfgoed heeft de Barry Callebaut Groep een ongeëvenaarde mix van expertise op het gebied van cacao en chocolade. Door ons leiderschap op het gebied van innovatie en renovatie van producten helpen wij onze klanten om hun bedrijf te laten groeien. In combinatie met ons kostenleiderschap maakt dit ons tot de voorkeurpartner voor inkoop voor de voedingsindustrie.

Een wereldwijde productievoetafdruk en een lokale dienst

We zijn een volledig verticaal geïntegreerd bedrijf en hebben een unieke wereldwijde voetafdruk met meer dan 60 fabrieken. De Barry Callebaut Groep runt cacaofabrieken in de belangrijkste landen van herkomst van de cacao en chocoladefabrieken in de buurt van onze klanten. Wij zijn in staat om onze klanten producten en diensten met toegevoegde waarde te leveren die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de markt, vooruitlopend op trends en tegen een concurrerende prijs.

Get in Touch